Coaching

U of een medewerker in uw organisatie loopt tegen werkgerelateerde problemen op. Er is perspectief op verbetering mits deze medewerker een aantal keren doelgericht en bewust met de thematieken aan het werk gaat.

 

fantasy_v1

Fantasie

De medewerker wordt zich (weer) bewust van zijn/haar potentieel, is in staat de aanleiding voor ontevredenheid goed te analyseren en kan met een gezonde focus en reflectief aan de slag.

focus_v3

Focus

Afhankelijk van de leervraag en context worden er afspraken gemaakt voor de intensiteit en duur. De L&Ving Factory onderscheid 3 varianten:

  • S (small) - kortdurende coachingstraject. max 4 ontmoetingen van een uur. Gericht op het helder krijgen van een leervraag die daarna zelfstandig of onder begeleiding van eigen leidinggevende verwerkt wordt.
  • M (medium) - kortdurend coachingstraject. max 8 ontmoetingen van een uur. Gericht op het verkennen van een leervraag en het actief werken daar aan.
  • L (large) - langdurend coachingstraject. max 15 ontmoetingen van een uur. Geschikt voor dieper gelegen thematieken waarbij persoonlijke thematiek nauw samenhangt met werkgerelateerde onderwerpen.